Monday, October 13, 2008

Eid Fitri 2008

KRONOLOGI SYAWAL 2008

1 SYAWAL

..::..aku bgn seawal 6 lebey..kena g amek adik aku kat tempat kerja...balik umah jer terus mandi n bersiap g sembahyang raya....abis sembahyang raya, mak sedara aku singgah umah, as usual..yer la, sah2 umah aku dpn masjid jer...kat halaman umah aku byk giler keter, tumpang parking....kalo kutip duit parking, kayo den...hahaha...tetiap tahun camtu...

..::..pas mkn skali ngan mak sedara aku, aku 'tersangkut' kat umah kwn mak aku...yer la, adik aku g beraya ke sana, then suh aku p amek dier...ingat nak g amek jer, skali kena naik dulu..ikut jer la...huhuhu

..::..balik umah, kawan aku msg, cakap nak dtg umah..aku ok jer...dak kg aku gak...satu sek rendah....huhuhu...kalqausar n syam.....then dtg plak angah (kwn baik aku kat kg)....lepak beraya kat umah aku....xlama pas tue, yoe n sudin plak dtg umah aku..semua kwn satu batch...huhu....then aku msg dak pompuan, ajak beraya umah aku..rina n yana jer yg dtg...daa(bdk yg aku minat-nama sbnr nurul firdaus) x dtg...semua citer kuar..huhu...sronok...pertama kali kwn2 aku ramai2 dtg umah...huhuhu...abg n kakak ipar aku pun sampai tghhari tue...huhuhu

..::..then g beraya kat umah angah....pastu g umah daa...g umah cg zul(cikgu math sek ren aku)....balik pun dah kul 6ptg..then br la g umah mak sedara aku...dier simpan nasi ayam tuk aku...hehehe..thanx mak long....nasi ayam dier memang besh..huhuhu...malam plak aku tido awal..penat beraya...ehhehe...angah ajak kuar, aku da tido...hahaha..
haa...cepat...saper nak beraya ngan aku....saper2 yg byk wat dosa kat aku tue...hehe

aku ngan adik aku...dier nie pun suka bergambar....isskkkk....
kami berempat jer yg bergambar di pagi raya...yg lain entah ke mana...hehehe
menunggu kepulangan yang di nanti...ewahhhh 2x.......

2 SYAWAL

..::..kakak ipar aku da plan nak g umah mak sedara aku kat chini...kiterorg g 2 buah keter....sampai sana kul 10 lebey...balik kul 3 lebey...syok la....then ptg tue plak, kakak aku n abg ipar aku dr terengganu sampai...hehehe...lagi meriah....

..::..malamnyer aku g beraya umah member aku...kat kg tue gak...aku, angah, yaa(ustaz batch kiterorg..hehe), sham, yoe....g lepak umah kalqausar, then jumpa mamat(mat bulat-da masuk komando)...dier citer dier makan babi...n makan katak..ketagih ngan katak...best katanya..tah la....then g umah sepul....lepak sampai kul 12mlm kot..then g jumpa mat suhaidi(kerja polis kat putrajaya)...da nak jadik ayah rupernyer...isteri dier pregnant 8 bulan...iskk....aku x pikir pun lagi pasal kawen..huhu.,,balik umah pun da kul 2pg...hehe

abg aku, adik bongsu aku, kakak aku (UiTM), mak n ayah aku

abg aku ngan wife dier....

wanita2 dalam keluarga aku....eh x cukup 2org lagi...huhuhu

bersembang ker mengumpat nie...????ooopppsssss


3 SYAWAL

..::..kiterorg g beraya ke umah abg aku, kat sg karang...g sana dalam kul 10pg..masak n makan kat sana....kakak ipar aku wat nasi lemak...beshhh...huhuhu....act dak2 sek men aku ajak konvoi raya, on dat day...sorry guys...xdpt nak join la....keluarga lagi penting...hehehe...ptg baru balik umah....

..::..malamnyer aku kuar lagi..g beraya umah along n jaja(adik beradik)...aku, syam, angah n kalqausar....aku yg ajak g beraya...coz kalo x g beraya, panjang lak leternya nnti....huhuhu....lagipun pagi esoknya aku da nak balik kl...bas kul 9pg..huhuhu....g pas maghrib, balik dlm kul 9 lebey....angah ader hal katanya....balik2 terus aku tido...huhuhu


4 SYAWAL


..::..seawal kul 9pg, aku da naik bas bertolak ke kl...ayah aku antar sampai terminal makmur kuantan...dlm kul 12tgh hari, isma call aku ajak teman beli blazer tuk konvo..aku yer kan ajer..lagipun aku nnti mesti bosan...then zuhair plak call, ajak g beraya ke putrajaya...xdapek den...da janji ngan isma....skali zuhair x jadik beraya...kwn2 kiterorg yg dok putrajaya x der..hahaha...dier join kiterorg...sogo-jln TAR-mid valley-mines-alamanda...hehehe...sampai mlm kiterorg kuar..last g karaoke ke alamanda...isma tertinggal phone kat situ..sib baik org situ simpan..huhuhu...bali bilik tido...coz pagi esok nyer ader program lain...huhuhu.


5 SYAWAL

..::..zuhair ajak aku g kluang, g beraya umah kwn pompuan kiterorg....sanggup tue...hahhaa...bertolak kul 9pg dr UPM....sampai sana kul 1lebey...then b4 balik sempat singgah ayer hitam, beli brg tuk akak ipar...sanggup tipon tanya nak tempah aper2 x..huhuhu..dier tempah dulang n bekas garam....balik2 pun da kul 6ptg dr sana...tambah jammed lagi....tau2 jer la org da nak balik kl balik....kul 11 lebey br sampai UPM...too tired....huhuhu.
beraya ke kluang......orange....

breakfast kat Shalala Coffee...nasi lemak + hot choc...best wooo.....

6-10 SYAWAL

..::..beraya kat bilik jer...ngan dak2 kolej....huhuhu

..::..7 syawal-g LCCT, amek joy...dier balik dr sarawak....huhuhu


11 SYAWAL


..::..beraya ngan haris.(ex-upm..ex-kolej aku...kwn baik aku)..g umah kwn2 kiterorg...umah rahman...mus...n syafiq...then g umah nasir, kat sek alam shah..dier jadik cikgu kat situ..huhu....dr wan (bos aku) ajak g umah, tp da terlewat.x jadik g....huhuhu....pas maghrib plak, kiterorg g alamanda jap, then balik serdang....g dinner kat chop n steak....syafiq blanja...1st gaji kerja PTD..huhuhu...tp aku x mkn pun..kenyang......then g tgk pameran kat panggung percubaan,upm..then g umah izwan beraya.....kul 11pm lebey br balik bilik..penat...huhuhu


12 SyAWAL

..::..aku bgn lewat...kul 2.30ptg br bgn...then g lunch....act ader kwn sek men aku wat open house, x g pon...SIM card rosak....malas la nak contact diaorg...sah2 dierorg marah aku nnti...hehhe....lagipon aku ader invitation open house mlm tue...kat ampang....

..::..mlm nyer aku, joy, halim, fikri n fadhil g open house kat ampang....sangat meriah..siap pasang khemah nie...huhuhu...4 stars....tp makanan 2 stars jer...huhuhu...b4 g sana kiterorg da decide, kalo x kenyang, nak g makan McD...hehehehe.....sampai sana pun da kul 10pm...kul 10.45pm kiterorg da gerak ke OPEN HOUSE yg sebenar....McD kat Ampang Park...hahhaha...sangat happening kiterorg....yer la siap berbaju melayu n bersampin lagi..haha....tue la raya paling best, kat McD...huhu....ingat nak singgah KLCC bergambar, x jadi...da lewat.....kul 12 lebey br sampai kolej...hehe..then terus tido......
bergambar sementara tunggu fadhil n halim bersiap...
sempat lagi bergambar di toilet petronas...joy bersiap...huhuhu
best ever raya...truly OPEN HOUSE...24HOURS...365 DAYS....hehe


..::..tue jer la stakat nie....next-next day x tau lagi g mana...huhuhu......


*hanya kau yang mampu...membuatkan hati ini merindu..tiap masa jua waktu..meski jauh beribu batu..kau tetap dihatiku..biarpun ku tahu..hatimu bukan untukku....

..::..ku merindu.........::..


~fazli~ ..::..aku insan biasa...x punya harta melainkan keluarga dan teman2..::..

1 Comments:

At October 15, 2008 at 6:34 PM , Blogger Anggerik Hutan said...

pergh pjg gile entry tuk raya..best betul ko berjln yerk...
merata ko beraya..mentang2 syawal sebulan..ehh aku ngan ko nie dah beraya ker blum..kihkihkih..
k la kat sini aku nak ucapkan selamat hari raya n maaf zahir n batin..
apa progress ko ngan org jauh tu..tak nak sharing2 story ker ngan aku nie..hehehe..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home